Bo bekvämt när du ska springa maraton

Det ligger mycket fysisk förberedelse bakom ett maratonlopp. Inte sällan har man som löpare sprungit milslånga distanser om och om igen för att ligga bra till i startgroparna på nästa maraton och slå sitt eget rekord. När maratonloppet väl närmar sig och man har anmält sig som deltagare, återstår det som man kanske kan tro har minst betydelse – att boka resan dit och hitta ett lämpligt boende. Men som maratonlöpare är boendet mer avgörande än vad man kan tro, då ett maratonlopp är enormt krävande och fordrar en god natts sömn och återhämtning när målskottet har gått. Inte sällan måste man dessutom boka hotell och flyg eller tåg/bil till ett maraton, om man inte har turen att bo i samma stad. Kanske vill man springa Paris Maraton, New York Maraton eller Tokyo Maraton och samtidigt unna sig en weekendresa samtidigt.

Tumma inte på bekvämligheten

Eftersom din kropp får utstå en hel del under ett maraton och du behöver en skön säng och bra kost för att orka ta dig igenom de drygt 4 milen, är det bra att boka ett hotell som har alla bekvämligheter du kan önska dig. Du behöver nämligen sova ordentligt, ha tyst omkring dig och vara utvilad inför den stora dagen samt få en god frukost dagen därpå. Se gärna till att boka ett hotell som inte ligger intill en trafikerad motorväg och be gärna personalen om ett så tyst rum som möjligt vid bokningen. Det har man som gäst rätt till. Unna dig också lite extra lyx om du har råd, eftersom du har gjort dig förtjänt av det efter att ha plågat dig igenom en så lång sträcka. Titta lite extra på badrummet och välj gärna ett hotell med stora badrum med badkar. Du kommer att uppskatta ett skumbad efter ett maratonlopp och dina fötter kommer att tacka dig.

Boka i tid

För att få det bästa priset och det bästa hotellet, är det värt att ligga ute i god tid. Maratonlopp brukar nämligen dra till sig massvis med besökare och deltagare, och staden brukar således bli överfull med fullbokade hotell. Det kan också vara trevligt att ta en titt på orten och omgivningarna du springer i, efter maratonloppets slut. Kombinera gärna semester med löpningen för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Sist men inte minst – åk gärna flera personer som kan vara med och heja på dig när du springer. Att ha en hejarklack kan få den mest omotiverade löparen att få upp flåset igen och vem vill inte se en anhörig kämpa sig i mål i ett världsberömt lopp? Kanske är ni också flera som ska springa, vilket kan sporra er allihop. Se gärna till att boka minst 6 månader i förväg för att vara säker på att finna ett bekvämt boende under maratonloppet. Gärna ännu tidigare.

structure-lite