Svenska skogsmaran

Svenska skogsmaran spring

Svenska skogsmaran hölls för första gången år 1972. Loppet är hela 42 km långt och sträcker sig från Hindås till Göteborg. Skogsmaran började med ändamålet att göra skidbanan användbar under sommaren och vintrar då det inte snöar. Tyvärr ställdes loppet in efter bara tre är på grund av att det var allt för få personer som skrev in sig för loppet. Men mellan 2012 och 2014 gjordes en stor insats för en upprustningsarbete av Vildmarksleden vilket resulterade i att loppen blivit populär. Idag är det möjligt att anmäla sig till loppet för endast 580 kr.

Skogsspring svart vit

För personer som kommer från utlandet eller längre bort i Sverige är det praktiskt att boka boende. Stugorna är fina och bekväma och det erbjuds det frukost till priset av 650 kr per person och natt. Eftersom det är i skogen kan miljön vara påfrestande för immunförsvaret, så skaffa vaccination Stockholm i god tid innan resan för att minska risken att bli sjuk under vistelsen. Vaccination är tillgänglig för alla som ska vistas i ett område med många fästingar vilket finns mycket ute i skogen där du kommer att vistas under skogsmaran. Trots fästningar är skogsmaran en underbar upplevelser som de flesta som testar fortsätter med. Att klara av hela loppet efter att ha utmanat sig själv till det är en underbar känsla.

Vare sig målet är att springa hela loppet snabbt eller bara vara med och försöka ska man vara glad över sin insats. Varje år får du chansen att försöka på nytt. I år hålls skogsmaran den 29 september och anmälningen är fortfarande öppen för de som är villiga att utmana sig själva. Kraven för att delta är inte många, det är öppet för alla åldrar, kvinnor och män. Det enda är en deltagarkostnad på 580 kr för hela loppet och 410 kr för halva loppet. Efteranmälan är lite dyrare; 700 kr för hela och 500 kr för halva.

Tävling springa snabbt

Det rekommenderas att anmäla sig i god tid för att få det så billigt som möjligt. För varje år du testar på loppet kan du orkar en allt längre sträcka. Att se sin egen utveckling är otroligt roligt. Men det finns många tävlingar på västkusten så om du känner att skogsmark är för lång för dig just nu kan du träna upp dig på någon annan lopp först.

structure-lite