Springa i kompressionskläder

Det finns många nya trender inom kompressionskläder och träningskläder i övrigt. Frågan är om dessa egentligen har betydelse för träningen och dess resultat eller om de bara är till för att se snygga ut. Träningskläder finns i flera olika prisklasser och färger, och med flera olika grader av kompression för den som söker det. I och med att nya träningskläder kommer ut på marknaden passar många på att byta hela träningsgarderoben. Men behövs det?

Ingen större skillnad märks

Att springa med kompressionskläder är en relativt ny trend på den svenska marknaden. Men gör kläderna med olika grader av kompression så stor nytta som det påstås. En ny studie visar att skillnaden är obefintlig mellan att springa i vanliga kläder och i kompressionskläder. Att köpa kompressionskläder är alltså bara en onödig investering om man inte endast vill ha dem för utseendets skull. Kompressionskläder ska ge ökad blodcirkulation och öka förbränningen, men detta tycks alltså inte ge större skillnad enligt denna studie.

Resa och träna

Idag har det blivit mer och mer populärt att resa bort och packa ner träningskläderna för att ha möjlighet att träna även på ny ort. Många tar med träningskläderna till sommarstugan eller på husvagnssemestern. Har man det trångt i stugan eller husvagnen kan man skaffa eller bygga en våningssäng för mer plats. Denna kan användas som sovplats, men också för att förvara väskor och andra saker i under dagtid när man inte sover. Stegen till en våningssäng kan också användas som torkställning till träningskläderna.

structure-lite